I det här receptet skulle man göra smeten på två olika sätt beroende på om man har glassmaskin eller inte, jag har provat båda varianterna i glassmaskin och tycker inte att det blir någon skillnad, så jag lägger ut varianten där man inte behöver ha glassmaskin eftersom alla inte har det.
Ingredienser:
200 ml standardmjölk
200 ml vispgrädde
100 g socker
1 ägg
100 g choklad av god kvalité (Lindt´s mintchoklad är min favorit)
Gör så här:
1. Smält chokladen i vattenbad, häll även i mjölk och grädde.
2. Vispa ägg och socker i en bunke.
3. Häll chokladblandningen i äggblandningen och blanda väl, låt svalna.
4. Kör smeten i glassmaskin eller sätt in i frysen. Om smeten sätts in i frysen bör man röra om varje halvtimma under de två första timmarna för att förstöra iskristaller.
Tips!
Ta fram glassen en stund innan den ska ätas och blanda väl (när det går) och sätt in i frysen igen i 10 minuter så får den en mjuk konsistens.
Mintchokladglass med vispad grädde och en liten mintchokladbit.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar