Ingredienser:
3 msk smör
300 g marshmallows
1,5 liter rice krispies
(Smaksättning 1 dl hackad choklad, hackade nötter, torkade bär eller torkad frukt)
Gör så här:
Bitar
1. Smält smöret i en kastrull på låg värme.
2. Häll i marshmallows och smält dom under omrörning, se till att blandningen inte bränns i botten av kastrullen.
3. Ta bort kastrullen från plattan och häll i rice krispies (och eventuell smaksättning). Blanda ordentligt.
4. Ta ur smeten och lägg i en smörad form. Blöt händerna med vatten eller använd en slickepott och tryck ut massan i formen. Låt kallna och skär sedan i önskad storlek. Förvara i tätslutande burk i 2-3 dagar.
Modellering
Följ punkt 1-3.
Blöt händerna med vatten och forma massan, gärna medan den är varm. Om den ska täckas med sockerpasta eller marsipan är det bäst att göra det medan massan fortfarande är klibbig. Täcker man den senare bör man göra som med tårtan; spackla den med smörkräm innan man täcker den.
Om dekorationen med rice krispies ska ätas bör den göras högst tre dagar i förväg. Om man inte ska äta den kan man göra den långt i förväg vilket kan vara skönt eftersom det tar lång tid att göra vissa tårtdekorationer.
Rice krispies treats smaksatta med kinderchoklad.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar