Jag brukade alltid köpa färdigt ätbart lim, men för något halvårsedan bestämde jag mig för att jag skulle prova att göra eget, något som jag sett att en del andra gjorde. Att göra sitt eget ätbara lim blir mycket billigare, det är väldigt lätt att göra och det fungerar precis lika bra som det man köper färdigt.
Ingredienser:
2 msk vatten
1 krm CMC
Gör så här:
1. Koka upp vatten och låt svalna helt.
2. Mät upp 2 msk av det avsvalnade vattnet i en liten skål, tillsätt 1 krm CMC och vispa. (När man vispat lite så kommer det finnas klumpar kvar, det är så det ska vara, och de försvinner när limmet stått en stund).
3. Häll limmet i en ren burk och förvara det i kylen.
Bra att veta:
- CMC är ett pulver som är gjort av ett gummiämne, samma som köpt ätbart lim (och även sockerpastor och flowerpaste) innehåller.
- Kan köpas i tårtbutiker på nätet.
- På bilden nedan har jag hällt limmet i en liten burk som det varit ekologiskt vaniljpulver i, de passar perfekt :-).
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar