Ca. 40 stycken (då blir de 7cm i diameter).
Ingredienser:
5 1/4 dl mjöl
1 nypa salt
1/2 tsk bikarbonat
150 g smör, smält och avsvalnat
2 dl farinsocker
1 dl socker
1/4 tsk vaniljpulver
1 stort ägg
1 stor äggula
150 g knappar av mörk choklad
150 g knappar av mjölkchoklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Sikta mjöl, salt och bikarbonat i en skål.
4. Vispa samman det smälta smöret, farinsocker, socker och vaniljpulver.
5. Tillsätt ägg och äggula och vispa till en jämn smet.
6. Rör ner mjölblandningen och rör till en deg.
7. Tillsätt chokladen och blanda till den är jämnt fördelad.
8. Rulla lagom stora bollar och lägg på bakplåtspapper, se till att lämna tillräckligt mellanrum mellan varje kaka eftersom de kommer sjunka ut i ugnen.
9. Grädda i 13 minuter.
(När jag gjorde de här gjorde jag bara en halv sats så det blev inte helt rätt med mängden ägg och kakorna ska egentligen inte bli så platta som mina blev :-)).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar