18 juli 2013

Vaniljglass med kondenserad mjölk.

Här kommer ett recept på en vaniljglass som är superenkel att göra, den innehåller bara tre ingredienser och tar bara några minuter att göra. Man behöver inte någon glassmaskin eller röra om i glassen då och då när den fryses in (som man annars behöver göra för att ta sönder iskristaller som bildas om man inte har glassmaskin), smidigt! :-) Receptet hittade jag på www.louisespis.com.

Ingredienser:
500 ml vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 vaniljstång

Gör så här:
1. Häll grädden och den kondenserade mjölken i en skål.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna i bunken med gräddblandningen.
3. Vispa blandningen tills den tjocknar och börjar få lite styvare toppar.
4. Häll smeten i en form, täck med plastfolie och frys till glassmeten stelnat, ca. 4-6 timmar.

Tips!
Ta gärna ut glassen och låt den mjukna några minuter innan den serveras.


Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar