22 juli 2012

Fluff - Recept och steg-för-steg.

Fluff är nog något som alla gillar eftersom man kan göra det på sin favoritchoklad eller favoritgodis :-). Sedan jag upptäckte fluff för drygt 3,5 år sedan har jag nästan alltid fluff som fyllning i mina tårtor, det är också jättebra som topping på muffins.

För några veckor sedan gav jag det här receptet till min kusin som på sin blogg (asaksson.blogg.se) skrev att hon blivit besatt av cupcakes och att "allt började när min tårt- och bakfantast till kusin introducerade mig i fluffets härliga värld :)), så jag tänkte att det säkert är fler som vill komma in i fluff-världen :-).

Receptet är väldigt enkelt:
Vill man göra chokladfluff behöver man 60g choklad till 1dl grädde.
Vill man göra godisfluff behöver man 20g godis till 1dl grädde.

Till ett lager tårtfyllning gör jag alltid fluffen på 3dl grädde.



Först tar man fram chokladen/godiset och smälter det i grädden i en kastrull.
Här är det väldigt viktigt att grädden INTE börjar koka för då kommer den skära sig när man vispar den sen, och då blir det som vatten med små klumpar i och går inte att använda.

När blandningen har svalnat sätter man in den i kylen i minst 5 timmar, helst över natten.
Är den inte tillräckligt kall blir det samma sak som om grädden börjar koka,
alltså att den kommer att skära sig när den vispas.

När blandningen har blivit tillräckligt kall (då är den väldig trögflytande) vispar man upp den till en fluff.
Klart! :-)

Har ni inte provat det här förut tycker jag absolut att ni ska göra det :-).

Lycka till!


3 kommentarer:

  1. Häftigt! detta måste jag verkligen prova :) Räknas dumle som choklad eller godis?? Kan man använda fluffet som topping på cupcakes med?? Superfina tårtor du har gjort förresten!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dumle räknas som choklad och fluff går jättebra att använda som topping på muffins :-).

      Radera
  2. Ahlgrens bilar, skumbananer, vilket som helst egentligen :-).

    SvaraRadera